Eksplosiv Grannes

De har fått Hard Rock Cafe i Praha til å riste, Rockefeller til å koke og store festivaler til å runge av allsang. Men Grannes er akkurat like rå når de spiller på grendehus og kulturhus rundt omkring i Norge.

Grannes på Rockefeller

Vi snakker nemlig om ekte, helstøpt vare når Grannes entrer scenen, et band som er seg sjøl og gir alt uansett. Nettopp derfor er det få band i Norge som er i stand til å løfte stemningen så til de grader som Grannes.

Med sitt nyeste album ”Eksplosiv kjemi” har Grannes blandet sammen såre ballader, bitende samfunnsrefs, allsang og låter som tar pusten fra deg. Eller som Trønder-Avisa skrev da de trillet en femmer på terningen:

”I sum er dette et svært godt håndverk fra A til Å. Jeg tar meg selv i å sitte smilende gjennom flere av låtene”.

Og du må gjerne nyte de finslipte sangene på bandets siste plate. Men det er når du opplever dem på scenen at du virkelig får merke at Grannes live skaper en helt unik stemning.

I tillegg til en lang rekke sterke låter fra det siste albumet, byr bandet på låter fra to tidligere fullengdere. Dermed får du blant annet høre ”Himmel’n te dæ”, ”Kan du hør mæ no” og ikke minst ”Ingen vei tilbake”! Etter noen timer kan du tusle hjem med en god stemning i kroppen, litt småsvett og med slitne stemmebånd.

grannes-rock-wegg

I 2016 feirer Grannes ti års jubileum med et hektisk år som sprudler av spilleglede. Bandet kom gjennom nåløyet og deltar i den nasjonale konkurransen ”The Stream” på TV2. Sendingene går høsten 2016. Men allerede i sommer sto bandet på scenen i London i tilknytning til Åge Aleksandersens storsatsing i Royal Albert Hall. Etter en rekke festivalopptredener i Norge i sommermånedene, kommer høsten jubileumsturne med konserter i Oslo, Trondheim, en rekke andre steder i Trøndelag og selvfølgelig i hjembyen Namsos.

Bandet: Ronny Grannes (vokal og gitar), Eirik Engan (trommer), Terje Grande (tangenter), Ola Liljefjell (bass), Anders Brønstad (gitarer).

Sist oppdatert 13. juli 2016